1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Logowanie

Każdy z klientów otrzymuje indywidualną nazwę i hasło, które pozwalają zalogować się na naszej stronie. Dzięki temu możliwy jest dostęp do Strefy klienta.

Systemy jakości

System BRC

System GMP+ Standard B.1

System GMP+ Standard B.2

System GMP+ Standard B.3

System GMP+ Standard B.4

System HACCP

System IFS

System ISO 22000

System ISO 9001

 

- wymagania

- wdrażanie

- szkolenia

Strefa klientaby być na bieżąco

Każdy z naszych klientów otrzymuje stały dostęp do Strefy klienta.

To ciągle aktualizowany zbiór dokumentów.

Szkoleniabo warto poznawać

W ramach naszych usług oferujemy szkolenia dotyczące systemów jakości.

Mogą one odbywać się w siedzibie klienta bądź w formie e-learningu.

Outsourcingna prawdę warto

Zdecyduj się na zlecenie nam usługi nadzorowania systemu.

W ramach umowy zobowiązujemy się do zachowania tajemnicy.

System IFS - wymagania

 

IFS - International Food Standard jest skierowany do wszystkich producentów żywności, a w szczególności producentów marek własnych. Został opracowany przez Federację Niemieckich Detalistów (HDE). W roku 2002 został uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative). Z czasem do prac nad wdrażaniem i rozwojem standardu włączyła się Francuska Federacja Handlu i Dystrybucji (FCD).

Obecnie funkcjonuje on w szóstej wersji i cieszy się coraz większą popularnością.

Standard składa się z czterech rozdziałów:

  • protokół auditu,
  • lista wymagań auditowych,
  • wymagania dla jednostek akredytujących, certyfikacyjnych i dla auditorów,
  • sprawozdanie.

Wymagania określone są w sześciu obszarach:

  1. Odpowiedzialność kierownictwa
  2. System zarządzania jakością ( w tym HACCP)
  3. Zarządzanie zasobami
  4. Procesy produkcyjne
  5. Pomiary, analizy, doskonalenie
  6. Obrona żywności

Odwiedź stronę IFS

Kliencipełna lista na stronie o naszym doświadczeniu

BRC GLOBAL STANDARDFor Food Safety

IFSInternational Food Standard

HACCP

ISO 9001