Logowanie
Strefa klientaby być na bieżąco
Każdy z naszych klientów otrzymuje stały dostęp do Strefy klienta.
To ciągle aktualizowany zbiór dokumentów.
Szkoleniabo warto poznawać
W ramach naszych usług oferujemy szkolenia dotyczące systemów jakości.
Mogą one odbywać się w siedzibie klienta bądź w formie e-learningu.
Outsourcingna prawdę warto
Zdecyduj się na zlecenie nam usługi nadzorowania systemu.
W ramach umowy zobowiązujemy się do zachowania tajemnicy.
System HACCP (w oparciu o Codex Alimentarius) - wymagania
- System HACCP (w oparciu o Codex Alimentarius) - wymagania
- Powołanie Zespołu d/s HACCP
- Stworzenie opisu produktów
- Określenie przeznaczenia konsumenckiego
- Utworzenie schematu technologicznego
- Weryfikacja schematu technologicznego na linii
- Identyfikacja i analiza zagrożeń - Zasada 1
- Określenie krytycznych punktów kontroli CCP - Zasada 2
- Ustalenie granic krytycznych dla każdego zidentyfikowanego CCP - Zasada 3
- Ustalenie sposobu monitorowania CCP - Zasada 4
- Ustalenie działań korygujących - Zasada 5
- Opracowanie procedur weryfikacji - Zasada 6
- Opracowanie pełnej dokumentacji - Zasada 7
- Wszystkie strony
5. WERYFIKACJA SCHEMATU TECHNOLOGICZNEGO NA LINII
Zespół ds. HACCP musi potwierdzić, iż opracowany schemat blokowy jest zgodny ze stanem faktycznym.
W tym celu należy sprawdzić poprawność schematu bezpośrednio w pomieszczeniach produkcyjnych, a wszelkie rozbieżności między schematem i rzeczywistością natychmiast skorygować.
Uwaga!
Weryfikacja przez porównanie schematu z rzeczywistym procesem produkcyjnym jest koniecznością, gdyż na tej podstawie wyznaczamy CCP.